[vc_row][vc_column][vc_column_text]

EL BROU ÉS TRASH-COOKING

Saps què elaborant brou de carn amb parts de la vedella, del xai, del porc i del pollastre estàs posant en pràctica la cuina d’aprofitament, més coneguda com Trash-Cooking? Doncs sí, és més saludable i econòmic si el cuinem a casa.
A més a més, t’ajuda a reciclar i a cuidar el medi ambient ja que estem aprofitant els aliments que normalment llencem.
Anton t’ajudarà a aprofitar, ja sigui l’os d’espinada, el genoll, l’ossobuco, etc…
Aquest brou de carn és totalment saludable ja que ens aporta molts mineral i una gran font d’aminoàcids per al nostre cos.
Per fer-lo més saludable li podem afegir tot tipus de verdures com ceba, pastanaga, carbassó, etc… o les parts de la verdura que normalment llencem, com per exemple la part verda del porro, fulles llargues i verdes de la ceba tendra, tiges de bleda.
Guarda en un “tupper” a la nevera totes aquestes parts de la verdura. Setmanalment ho podràs fer servir per fer el brou .

El julivert és una planta molt aconsellable pel brou, ja que li dóna molt bon gust i a més és una gran font de vitamines C,E i K i minerals com el calci, el ferro i el magnesi.

Destacar que l’os de la vedella ens aporta: Energia amb una gran quantitat de calci i vitamina A, Proteïnes amb ferro i vitamina B, Iode que ajuda en la protecció dels globus vermells i amb vitamina B.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]INGREDIENTS

BASE DE VERDURES

  • 2 litres d’aigua
  • 3 cebes
  • 8 pastanagues
  • 3 porros
  • 1 branca d’api
  • ½ arrel d’api
  • 2 xirivies
  • 2 naps
  • 1 ram de julivert
  • Sal, pebre negre

CARNS

  • Os blanc
  • Os pernil
  • Os espinada porc
  • Os vedella

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]ELABORACIÓ

  1. Rentar, pelar i tallar les verdures, en trossos grans i regulars.
  2. En una olla posar totes les verdures en cru, els ossos de la vedella i sal, pebre negre al gust.
  3. Deixa bullir aproximadament uns 30 minuts.
  4. A continuació deixar reposar uns 10 minuts
  5. Finalment afegir unes fulles de julivert perquè li doni més sabor al brou
  6. Si volem el brou blanc, un cop fred i retirar el greix , triturar-ho amb el “turmix”, durant uns 50 segons

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]